Mød Bøgh

Kære besøgende, hjertelig velkommen til mit idéværksted. Her flyder ordene, skabertrangen bobler og kreativiten er vævet ind i formuleringerne. Jeg håber, du finder inspiration til at fortælle historier og skrue op for dig i din formidling, så dit unikke væsen skinner igennem. Du har et helt særligt potentiale, som ingen andre besidder. Her forsøger jeg at slippe mit løs.

.

Hvem er jeg?

Mit navn er Maria Bøgh, jeg er cand.mag. i kommunikation fra Aalborg Universitet, 2013, og helt pjattet med historier. Derfor er storytelling omdrejningspunktet i min virksomhed. Jeg har leget med ord hele mit liv og forsvinder ind i en anden verden, når jeg sætter mig ved tastaturet. Mit sensitive, kreative og drømmende sind passer ikke ned i denne verdens kasser, hvorfor jeg altid har følt mig forkert, anderledes og uden for, indtil jeg åbnede døren ind til iværksætterverdenen.

.

min drivkraft er at løfte andre op

I flere år drømte jeg om at blive selvstændig, og endelig i september 17 tog jeg springet – efter at to omgange stress overbeviste mig om at gå efter min drøm. Min drivkraft er at løfte andre op. Hjælpe mine kunder med at eje deres historier, formidle på deres særlige måde og folde deres potentiale ud som farverige blomster samt lykkes med deres drøm som selvstændige. Den hjælp formåede jeg slet ikke at yde som ansat, hvor jeg placeret bag en computer havde mere interaktion med skærmen end med rigtige mennesker, hvorfor min gnist langsomt døde ud. Jeg mistede mig selv, troen på mine evner, røg ned i et mørkt hul, og så kaldte livet som selvstændig intenst på mig.

.

Jeg tror på drømme og mere plads til at være hele mennesker

Drømme bor i os af en grund og bør tages dybt seriøst. En af mine super powers er, at jeg tror på dine drømme. Jeg er selv idealist og drømmer, har gået en snørklet vej, som andre ofte ikke forstod, men jeg har fulgt min indre stemme og mine værdier frem for alt, og sådan tror jeg, vi lykkes allerbedst. Derfor ønsker jeg at hjælpe dig, på dine præmisser, så du kan bygge dit unikke brand op og skubbe dit budskab ud over kanten. Verden har brug for lige præcis dét, du har på hjerte. Gennem dialog hjælper jeg dig med at grave dit særlige potentiale og dine unikke historier frem. Dialog er et magisk redskab, som giver os plads til at være hele mennesker. Netop det mangler vi efter min mening mere plads til i denne verden, derfor arbejder jeg dialogbaseret

.

min egen historie er ret fucked up

Jeg er vokset op i fundamentalistiske, kristne sekter, hvor sandhedEN blev udstukket af “højere magter”, sort/hvid-tænkning styrede alt, himmerige var for “de rettroende”, og helvedesfrygt blev kodet ind i alle mine celler. Social kontrol var en “kærlig” måde at rette hinanden ind på, så man ikke mistede sin plads i himmerige. Alt foregik i tåger af gaslighting, og verden uden for var pr definition farlig. Os og dem. Selvet var syndigt og skulle udslettes, så personlighed og fri tænkning fandtes ikke. Alt skulle se pænt ud på overfladen, kritik blev tiet ihjel, og hjernen hængte man fra sig ved indgangen. Derfor er frihed, åbenhed, nysgerrighed, dialog og plads til at være hele mennesker i dag ufattelig vigtigt for mig.

Du kan læse mere af min historie som blogindlæg her

.

historier løber i blodet på mig

Siden jeg var barn, har jeg besøgt forskellige tidsaldre og det meste af verden gennem bøger samt skrevet mine egne historier. Sikkert som eskapisme fra sekterisk indflydelse, et fristed for videbegær og nysgerrighed. Min verden i dag kredser om ord, fortællinger, formidling, branding og sociale medier. Alt sammen noget jeg gerne vil dele med dig, så vi sammen styrker dit brand og din formidling og sender al din herlighed ud i verden. Vi har alle masser at fortælle, er naturligt historiefortællere, og det er netop vores historier, der gør os unikke og skiller os ud. Vi mennesker forstår verden gennem ord og historier. De åbner vores perspektiv, og jeg forsøger at eje min egen snørklede af slagsen i et håb om, at andre kan bruge den til noget. Derfor deler jeg også ret åbent ud af mine egne erfaringer og taler om tabubelagte emner i et forsøg på at walk the talk.

.

MIN LIVSFILOSOFI: DU ER UNIK – gå din egen vej

Jeg har ofte følt mig forkert, fordi jeg ikke går den gængse vej, og da jeg som nyuddannet forsøgte at passe ind, glemte jeg at lytte til mig selv, gik ned med stress to gange og røg til sidst ud af dagpengesystemet. Dét var mit wake up call. Vi er alle unikke og bør ikke sammenligne os med andre eller deres rejse. Lad os i stedet hylde vores forskelligheder og have mod til at være os selv og gå vores egen vej, for heri ligger vores allerstørste styrke.

Verden har brug for lige præcis dine gaver og dét, du drømmer om at skabe. Hav mod til at være dig og drive virksomhed på din måde, så er jeg overbevist om, du får allermest succes. Min livsfilosofi danner grundlag for min virksomhed, og det betyder:.

  • Vi er eksperten på vores egen liv
    Jeg kommer ikke og presser min løsning ned over hovedet på dig. Jeg serverer muligheder, ikke svar, for svarene har du i dig selv. Min fornemmeste opgave er at hjælpe dig med at forløse svarene, grave dit guld frem og formidle det, så det passer til dig og dit brand. Jeg fungerer som din sparringspartner, én du kan spille bolden op ad ift. formidling, storytelling og branding, som støtter dig i dit projekt, hepper på dig og holder dig i hånden i den tid, du har brug for det.

Du kan læse mere om mine værdier her

.

skab det, du selv savner

Apropos at gå vores egen vej har jeg skabt netværket Krøllede, kreative iværksætterhjerner, som er tiltænkt os, der ofte føler os forkerte. Drømmere, skabere, idealister, misfits, rebeller, kreative, sensitive sjæle. Et netværk, hvor der er plads til, at vi bare kan være sig selv. Uden dagsorden, udelukkende baseret på tid og plads til dialog. Vi smider om os med idéer, flyver op i de lyserøde skyer sammen, taler hinanden op i stedet for at slå drømme ihjel – sådan som jeg oplever det andre steder pakket ind i “vi skal jo også være realistiske”. Drømme er realistiske, og jo større vi tør drømme, desto større kan vi også skabe. Sådan et netværk fandt jeg ikke andre steder, derfor skabte jeg det selv – og ramte åbenbart ind i et udækket behov, da der til første meetup dukkede 40-50 personer op.

.

jeg gLÆDER mig meget til at møde dig

Du er nok allerede klar over, at jeg ikke er den klassiske konsulent, men siden du stadig er her, er det nok heller ikke hende, du leder efter.

Hold dig endelig ikke tilbage med at kontakte mig. Jeg eeelsker at møde nye mennesker, både online og IRL. Og jeg glæder mig til at tage dine drømme seriøst sammen med dig og hjælpe dig videre.

Alt det ordinære om mig finder du på LinkedIn

.

Vi tales / høres / skrives ved

De bedste hilsener

Maria Bøgh
Cand.mag. i kommunikation, branding- og formidlingskonsulent