Mød Bøgh

Hvem er jeg?

Hej, mit navn er Maria Bøgh, jeg er normbryder, rebel, idealist og mener, at leg er ligeså essentielt for voksne som for børn, hvorfor jeg opererer ud fra en legende tilgang til livet og til business.

Mit sensitive, kreative og drømmende sind passer ikke ned i denne verdens kasser, hvorfor jeg altid har følt mig forkert, anderledes og uden for, indtil jeg åbnede døren ind til iværksætterverdenen – og tillod min skabende natur at få mere plads.

I 2013 blev jeg cand.mag. i kommunikation fra Aalborg Universitet.

I august 2022 blev jeg færdig som Livs og Vidensmentor – en 1-årig evidensbaseret og praksisorienteret mentoruddannelse på diplomniveau ved Anne Damgaard.

.

Jeg tror på drømme og mere plads til at være hele mennesker

Drømme bor i os af en grund og bør tages dybt seriøst. En af mine super powers er, at jeg tror på dine drømme. Jeg er selv idealist og drømmer, har gået en snørklet vej, som andre ofte ikke forstod, men jeg har fulgt min indre stemme og mine værdier frem for alt, og sådan tror jeg, vi lykkes allerbedst. Derfor ønsker jeg at hjælpe dig, på dine præmisser. Verden har brug for lige præcis dét, du har på hjerte.

.

min drivkraft er at løfte andre op og guide dem hjem til sig selv

Livet er for kort til at prøve på at være noget, vi ikke er, og leve livet på andres præmisser. Det bliver vi i sidste ende syge af. I flere år drømte jeg om at blive selvstændig, og endelig i september 17 tog jeg springet – efter at to omgange stress overbeviste mig om at gå efter min drøm.

Min drivkraft er at løfte andre op og guide dem hjem til sig selv, så de kan leve livet efter deres egen indre guide samt lykkes med deres drøm som selvstændige. Den hjælp formåede jeg slet ikke at yde som ansat, hvor jeg placeret bag en computer havde mere interaktion med skærmen end med rigtige mennesker, hvorfor min gnist langsomt døde ud. Jeg mistede mig selv, troen på mine evner, røg ned i et mørkt hul, og så kaldte livet som selvstændig intenst på mig.

.

min egen historie er ret fucked up

Jeg er vokset op i fundamentalistiske, kristne sekter, hvor sandhedEN blev udstukket af “højere magter”, sort/hvid-tænkning styrede alt, himmerige var for “de rettroende”, og helvedesfrygt blev kodet ind i alle mine barneceller. Social kontrol var en “kærlig” måde at rette hinanden ind på, så man ikke mistede sin plads i himmerige. Alt foregik i tåger af gaslighting, og verden uden for var pr. definition farlig. Os og dem. Selvet var syndigt og skulle udslettes, så personlighed og fri tænkning fandtes ikke. Alt skulle se pænt ud på overfladen, kritik blev tiet ihjel, og hjernen hængte man fra sig ved indgangen.

Derfor er frihed, åbenhed, nysgerrighed og plads til at være hele mennesker i dag ufattelig vigtigt for mig.

Vi mennesker forstår verden gennem historier. De åbner vores perspektiv, og jeg forsøger at eje min egen snørklede af slagsen i et håb om, at andre kan bruge den til noget. Derfor deler jeg også ret åbent ud af mine egne erfaringer og taler om tabubelagte emner i et forsøg på at walk the talk. 

Du kan læse min historie i mit blogindlæg min egen historie er ret fucked up her

.

MIN LIVSFILOSOFI: DU ER UNIK – gå din egen vej

Jeg har ofte følt mig forkert, fordi jeg ikke går den gængse vej, og da jeg som nyuddannet forsøgte at passe ind, glemte jeg at lytte til mig selv, gik ned med stress to gange og røg til sidst ud af dagpengesystemet. Dét var mit wake up call. Vi er alle unikke og bør ikke sammenligne os med andre eller deres rejse. Lad os i stedet hylde vores forskelligheder og have mod til at være os selv og gå vores egen vej, for heri ligger vores allerstørste styrke.

Verden har brug for lige præcis dine gaver og dét, du drømmer om at skabe. Hav mod til at være dig, gå din egen vej i livet og drive virksomhed på din måde, så er jeg overbevist om, at du får allermest succes. Min livsfilosofi danner grundlag for min virksomhed, og det betyder:.

  • Vi er eksperten på vores eget liv
    Jeg kommer ikke og presser min løsning ned over hovedet på dig. Jeg serverer muligheder, ikke svar, for svarene har du i dig selv. Min fornemmeste opgave er at hjælpe dig med at forløse svarene, grave dit potentiale frem og sætte det i spil. Jeg fungerer som din rejsemakker, én du kan spille bolden op ad, som støtter dig på din vej, hepper på dig og går ved din side i den tid, du har brug for det.

.

skab det, du selv savner – sådan opstod mit netværk

Apropos at gå vores egen vej har jeg skabt netværket Krøllede, kreative iværksætterhjerner, som er tiltænkt os, der ikke passer ned i samfundets normale kasser og derfor ofte føler os forkerte.

Drømmere, skabere, idealister, misfits, rebeller, kreative, sensitive sjæle. Et netværk, hvor der er plads til, at vi bare kan være sig selv. Uden dagsorden, udelukkende baseret på tid og rum til at tale sammen. Vi smider om os med idéer, flyver op i de lyserøde skyer sammen, taler hinanden op i stedet for at slå drømme ihjel – sådan som jeg oplever det andre steder pakket ind i “vi skal jo også være realistiske”. Drømme er realistiske, og jo større vi tør drømme, desto større kan vi også skabe. Sådan et netværk fandt jeg ikke andre steder, hvorfor jeg endte med at skabe det selv – og ramte åbenbart ind i et udækket behov, da der til første meetup dukkede 40-50 personer op. 

Jeg tror på, at dét, vi selv leder efter her i livet, også leder efter os
.
Jeg glæder mig til at tage på rejse sammen med dig!

.

Kh Maria Bøgh
Livs- og Businessmentor for krøllede hjerner