Hvad er livsmentoring?

.

Personlig udvikling og selvindsigt – en rejse hjem til dig selv

Livsmentoring er at tage dig selv seriøst. Tage ansvar for, at livet er, hvad vi selv gør det til. Det er personlig udvikling, der foregår indefra og ud. Det er respekt for, at livet er dit, og at du selv har ansvaret for at leve dit bedste liv og ret til at leve livet, som du finder bedst. Som din livsmentor hjælper jeg dig med at finde mere hjem til dig selv, så du kan leve livet efter din indre, kloge guide.  Jeg støtter dig i at leve i overensstemmelse med, hvem du er, og guider dig til at finde frem til, hvordan det helt præcist ser ud for dig.

.

Vi arbejder bl.a. med:

 • Identitet, selvbillede og fortællinger om dig selv
 • Dine drømme og livsønsker
 • Mod til at slippe andres krav og forventninger
 • Aflæring af andres ‘sandheder’
 • Modstand, tvivl, frygt og hvordan du takler det, når der dukker op
 • Mønstre, vaner, og hvordan du arbejder det nye ind i din hverdag

Læs en yddybende beskrivelse af, hvordan vi arbejder med dette, nedenfor.

.

Livsmentoring er for dig, der:

 • Ved, du ikke er dér i dit liv, hvor du ønsker at være
 • Måske ikke ved, hvordan du tager skridt, der bringer dig nærmere
 • Mangler tro på, at du godt kan (og “må”) opnå dét i livet, du ønsker dig
 • Ønsker et stærkere selvværd og/eller mere selvtillid
 • Føler du lever mere efter andres livsønsker end dine egne
 • Savner mod til at gå din egen vej i livet
 • Drømmer om at føle dig mere fri til at være  DIG

.

En session varer 60 min. og foregår enten online eller fysisk i Aalborg.
Læs mere på siden Sessioner
Du er velkommen til at booke en gratis minisession på 20 min.

.

.

Vi fordyber os f.eks. i arbejdet med:

.

 • Opbygning af ny identitet

  Hvordan aflærer du det, andre har lært dig, at du er/bør være, men som ikke er i overensstemmelse med, hvem du i virkeligheden er?
  Hvordan bygger du en ny identitet op, som du finder dig mere hjemme i?

  Det ER muligt at ændre sin identit og sit selvbillede. Det tager tid og kræver arbejde, men du vil opleve, at du i processen finder mere hjem til dig selv.
  .
  .

 • Selvfortællinger

  Hvilke historier fortæller du dig selv?
  Hvilke historier lytter du til hos andre?
  Hvordan skaber du nye fortællinger om dig selv, som stemmer mere overens med, hvem du i virkeligheden er?
  Når du ændrer fortællingerne om dig selv, ændrer du dit selvbillede.

  Vi går på opdagelse i historierne, som måske er så dybt kodet ind i dig, at du ikke engang bemærker dem, men de fungerer alligevel som et ubevidst styresystem. Vi skaber nye fortællinger, der stemmer bedre overens med, hvem du er i dag, og opgraderer på den måde dit styresystem.
  .

  .

 • Hvordan du står stærkere i dig selv

  Jo bedre du kender dig selv, desto stærkere står du også i dig selv. Men vi lever i et samfund baseret på samlebåndsmentalitet, hvor det er nemt at komme ud af trit med sig selv, fordi vi skal passe ind.

  Vi arbejder med, hvordan du finder mere hjem til dig selv og opbygger indre styrke til at stå ved, hvem du er, og leve livet mere på dine egne præmisser end andres.
  .
  .

 • Dine livsværdier – som er din indre GPS

  Hvordan skaber du forbindelse til dine livsværdier og begynder at leve mere efter dem?
  Dine livsværdier er din personlige indre GPS, som kan være svær at mærke, hvis du ikke har god forbindelse til dig selv.

  Vi arbejder på at genskabe forbindelsen til dig selv, så du får nemmere adgang til at gå på opdagelse i DINE livsværdier og sætte ord og handling på dem.
  .

  .

 • Aflæring af andres ‘sandheder’

  Du har i din opvækst fået indkodet sandheder og overbevisninger, som måske slet ikke stemmer overens med, hvordan du er. Men fordi det er sket, mens du var ganske lille og over mange år, er det blevet dit styresystem, som kører automatisk.

  Det kan være, du stadig lever efter et forældet styresystem og trænger til at få det opgraderet. Vi kigger på, hvad du egentlig mener, tænker og tror, og hvordan du anskuer verden. Vi går på opdagelse i, om det, du tror, du mener, egentlig er DINE tanker eller noget, andre har proppet ind i dig.
  .
  . 

 • Dine drømme og livsønsker

  Har du uopfyldte drømme, som du egentlig ønsker at forfølge?
  Men som du af en eller anden grund ikke får taget handling på?
  Du kan måske mærke en utilfredshed, men ikke helt sætte fingeren på, hvad dét er?
  Det kan være, du engang drømte om en helt anden type liv og tænker:
  Hvordan havnede jeg egentlig her?
  Måske trænger du ‘blot’ til at lave småjusteringer i din hverdag, som vil gøre dig mere tilfreds?

  Der er mange årsager til, vi ikke gør det, vi egentlig gerne vil. Måske tror du ikke, ‘du er sådan en, der gør x, y eller z’. Det kan ligge helt ubevidst i os og være noget, enten samfundet eller vores forældre har indkodet i os. Eksempelvis bemærkninger :

  “Man kan da ikke bare…”
  “Det dér er urealistisk…”
  “Det er kun børn, der drømmer om den slags. Bliv dog voksen…”
  “Det kan man ikke leve af…”

  Kender du den slags?

  Hvis du har hørt det nok gange i din opvækst, ligger det sikkert helt dybt i dig som en misvisende GPS. Det er heller ikke kutyme at drømme stort i Danmark eller træde for meget uden for normen, men livet er dit, og kun du bestemmer, hvordan du lever det. Vi går på opdagelse i dine uopfyldte drømme og livsønsker og ser på, hvordan du kan begynde at arbejde dig nærmere dem.
  .

  . 

 • Mod til at slippe andres krav og forventninger

  Hvilke udefrakommende krav og forventninger fylder – måske ubevidst – hos dig?

  Måske stemmer dit indre styresystem slet ikke overens med den måde, du ønsker at leve dit liv på, og det er frygten for, hvad andre tænker, der holder dig tilbage fra at gøre mere af det i dit liv, som du virkelig gerne vil. Det kan sagtens være andres meget velmenende, men dybt uhensigtsmæssige krav og forventninger, der holder dig tilbage i livet. Og ofte er vi slet ikke klar over det, fordi det ligger så dybt i os og i den måde, vi er vokset op på. 
  .
  Vi arbejder med, hvordan du træner dit mod, små skridt ad gangen, og stille og roligt lærer at lytte til og følge din egen indre GPS mere end frygten for at skuffe andre eller blive set skævt til. Over tid er det muligt at lægge andres krav og forventninger mere på hylden og lade dine egne fylde mest. Du vil opleve en langt større tilfredshed i dit liv, når du bestemmer.
  .
  .

 • Hvordan du takler modstand

  Når du går igennem udviklingsprocesser og begynder at gøre noget andet, end du plejer, dukker frygt, tvivl, frustration, ubehag og opgivenhed med garanti op. Vi arbejder med, hvordan du takler det, NÅR det dukker op. Hvordan du bliver opmærksom på, hvad der er på spil. Hvordan du går imod og fortsætter din udviklingsproces på trods af modstand. Det kan være indre modstand så vel som fra dine omgivelser. Din hjerne vil kæmpe for at fastholde dig i det vante og ‘trygge’, og dine omgivelser kan reagere på, at du forandrer dig.

  Hvis vi vil udvikle os, må vi lære at stå imod og arbejde os igennem alt ubehaget og modstanden og holde blikket rettet mod vores ønsker om forandringer.  Jeg har arbejdet intenst med mig selv gennem mange år og kender alt til at stå i udviklingsprocesser, hvorfor jeg netop kan støtte dig i, hvordan du takler det.

  .
  . 

 • Mønstre og vaner

  Ofte er vi ikke bevidste om vores mønstre og vaner, og hvor de stammer fra. Vi opererer blot efter dem. For at skabe varig forandring i dit liv, må du skabe nye vaner, der stemmer mere overens med den nye dig.

  Vi går på opdagelse i dine vaner og mønstre, som du ønsker at ændre, og arbejder med at adskille, hvad der egentlig passer til dig, og hvad der er gamle mønstre og vaner indkodet af andre, som bør arbejdes ud af dit liv.

  Vi arbejder med, hvordan du implementerer de nye læringer i din hverdag og får skabt nye vaner og mønstre, der giver mening for dig og den måde, du ønsker at leve dit liv på.
  .
  .

 • Hvordan du arbejder det nye ind i din hverdag

  Det tager tid at ændre sine vaner og indarbejde nye i sit liv, hvorfor det er uhyre vigtigt at øve sig dagligt. Det er dét, vi gør dagligt, der skaber ændringer på den lange bane. Sammen aftaler vi opgaver, du selv arbejder med mellem vores sessioner, og det er arbejdet, der sker her, som for alvor er med til at rykke dig.

  Vi arbejder med, hvordan det giver mening for dig at arbejde dine nye læringer ind i din hverdag og skabe nye vaner, som passer til dig og det, du ønsker at få ud af livet. 

.

Hvis du overvejer at hyre mig som din mentor, vil jeg anbefale dig at læse videre på siden Om Stories by Bøgh
Læs også om, hvem jeg er på siden Mød Bøgh

Kontakt mig for at booke en session eller gratis minisession

Jeg glæder mig til at tage dig med på rejsen hjem til dig selv!

.

Kh Maria Bøgh
Livs- og Businessmentor for krøllede hjerner

Læs flere udtalelser her